اثرات زعفران بر درمان بيماريهاي تنفسي
از آنجايي كه گياهان دارويي اثرات و عوارض جانبي كمتري نسبت به داروهاي شيميايي دارند، امروزه استفاده از آنها در طول روند درمان انواع بيماريها مورد توجه بيشتري قرار گرفته است. زعفران به عنوان يكي از گياهان دارويي جايگاه ويژهاي در كشورهاي مختلف بخصوص ايران پيدا كرده است. كلاله زعفران از گياهي با نام علمي crocus sativus گرفته ميشود كه از خانواده زنبقيان به شمار ميرود. علاوه بر استفاده از زعفران به عنوان چاشني و طعمدهنده انواع غذاها و نوشيدنيهاي مختلف، اين گياه از ديرباز تاكنون به عنوان دارو در درمان بيماريها و اختلالات متعددي استفاده ميشده است. از جمله اين اختلالات ميتوان به مواردي همچون سرفه، آسم، برونشيت، اختلالات معده، افسردگي، آلزايمر، نفخ، اختلالات قاعدگي و حتي سرطان اشاره نمود.
براي اطمينان در خريدي بدون واسطه و با قيمت مناسب به صفحه خريد زعفران بهرامن مراجعه كنيد. قيمت زعفران بهرامن در مقايسه با كيفيت اين محصول عامل رقابتي در فروش اين ادويه گرانبهاست.
آسم يك بيماري تنفسي است كه به صورت التهاب در مجاري تنفسي نمايان ميشود. اين التهاب در برخي افراد باعث بروز حملات متعدد تنفسي، تنگي نفس، خس خس و گرفتگي سينه و سرفههاي مداوم بخصوص اوايل روز و نيمههاي شب ميشود. اين بيماري منجر به افزايش راديكالهاي آزاد در بدن شده و نهايتا تنفس را در فرد مبتلا دچار مشكل مينمايد. پژوهشهاي اخير نشان دادهاند افزايش مصرف مواد حاوي آنتي اكسيدان در كاهش اثرات ناشي از بيماري آسم بسيار موثر است. كلاله زعفران به عنوان يكي از مواد غذايي شناخته شده داراي عناصر بسيار زيادي است. مطالعات متعددي در رابطه با تشخيص تركيبات متعدد زعفران انجام شده و تاكنون حدود 150 تركيب فعال در زعفران شناسايي شده كه مهمترين آنها كروسين، پيكروكروسين و سافرانال است؛ زعفران سرشار از آنتياكسيدان و ريبوفالوين نيز ميباشد. در طب سنتي كشورهاي مختلف از جمله يونان، ايران و ... از زعفران به عنوان يك داروي آرامبخش و مسكن استفاده ميشده است. از خواص ديگر زعفران ميتوان به ضد اسپاسم و گرفتگي، ضد افسردگي، ضد تورم و التهاب و تسكيندهنده سرفه در آسم و سياه سرفه و به طور كلي درمان بيماريهاي ريوي اشاره نمود. در پژوهش ديگري ثابت شده است كه زعفران و سافرانال موجود در آن اثرات ضد سرفه داشته و در درمان گلو درد، سر درد و ... به صورت مسكن عمل مينمايد و منجر به افزايش اكسيژنرساني به بافتهاي متعدد بدن ميشود.
به طور كلي ميتوان نتيجه گرفت زعفران به اين دليل كه حاوي آنتي اكسيدان زيادي ميباشد، در كاهش اثرات ناشي از بيماريهاي تنفسي گوناگون و كاهش سرفه به شكل موثري عمل مينمايد.
منبع : نامه نيوز
- دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰۰ ۱۰:۳۱
- ۳۴ بازديد
- ۰ نظر